1 серпня планується розпочати новий 2022-2023 навчальний рік в режимі офлайн

Навчання в ЦНТУ поновиться 1 серпня

Центральноукраїнський національний технічний університет готується розпочинати 2022-2023 навчальний рік оффлайн та на місяць раніше: першого серпня замість усім звичного першого вересня. Про це сьогодні йшла мова на позачерговому засіданні Вченої ради навчального закладу. Зміни графіку навчального процесу, коли їх буде затверджено остаточно, стосуватимуться здобувачів освіти ІІ-IV курсів.

Головна причина переносу дати початку навчального року на перше серпня – намагання максимально використати для роботи університету теплий період року, повідомив ректор Центральноукраїнського національного технічного університету, професор Володимир Кропівний.

«Уряд вже попередив про те, що країну чекає найважчий опалювальний сезон у нашій новітній історії, – говорить Володимир Кропівний. – Заклади вищої освіти в межах власної автономії мають право самостійно визначати графік навчального процесу, але Міністерство освіти і науки України рекомендує розпочинати навчання раніше, якщо є така можливість».

На засіданні Вченої ради ЦНТУ 8 червня почалась підготовча робота до перенесення для студентів ІІ-IV курсів початку осіннього семестру 2022-2023 навчального року на перше серпня. Планується, що вони займатимуться у стаціонарному режимі й завершать семестр у листопаді, тобто до зимових холодів.

При цьому навчальний рік для студентів першого курсу традиційно розпочнеться на початку вересня. Першокурсники вийдуть на навчання також в оффлайн режимі. Протягом вересня-жовтня (поки тепло) для студентів перших курсів планується провести максимально можливу кількість аудиторних теоретичних та практичних занять. Завершувати осінній семестр студентам першого курсу, можливо, доведеться вже в дистанційному форматі. Все буде залежати від ситуації в країні.

Оскільки на початку 2022-2023 навчального року Центральноукраїнський національний технічний університет планує повернутися до графіку очних занять, постає питання кількості укриттів у приміщеннях навчального закладу.

Як повідомив на засіданні Вченої ради ректор ЦНТУ, професор Володимир Кропівний, університет також проводить підготовчу роботу щодо впорядкування сховищ та укриттів. З ранку 8 червня комісія ДСНС оглянула наявні укриття нашого навчального закладу. Дещо потрібно доопрацювати, але загальний висновок комісії – наявні укриття дозволяють ЦНТУ здійснювати навчальний процес в очному режимі.

Остаточно рішення про початок в ЦНТУ навчального року для студентів ІІ-IV курсів 1 серпня має бути затверджено протягом двох тижнів.

Фото
© 2024 KNTU