Захист диплому в окопах під звуки вибухів

«Заздалегідь перепрошую за якість відео та можливі сторонні звуки», – розпочинає свій відео-захист дипломного проекту студент четвертого курсу Кропивницького інженерного фахового коледжу ЦНТУ Олексій Трубілко. Сторонні звуки з’являється вже не першій хвилині відео. Це звуки вибухів. Олексій знаходиться на передовій. Так, в наш час інколи доводиться одночасно захищати і диплом, і Україну.

Захисти дипломних проектів у Відокремленому структурному підрозділі «Кропивницький інженерний фаховий коледж Центральноукраїнського національного технічного університету» тривають вже майже тиждень. Як розповів заступник директора коледжу з навчальної роботи Віктор Зозуля, в 2022 році чимало випускників скористались правом на дистанційний захист, оскільки вони зараз знаходяться не у Кропивницькому.

Один із випускників, хто цього року захищав свій дипломний проект дистанційно, – студент четвертого курсу спеціальності «Комп’ютерна інженерія» інженерного фахового коледжу Олексій Трубілко. Відео свого захисту він записав в окопах та надіслав до екзаменаційної комісії безпосередньо з передової.

«Заздалегідь перепрошую за якість відео та можливі сторонні звуки, – розпочинає свій захист Олексій Трубілко. – У хвилини відносного спокою, коли [ворог] зализує рани та рахує втрати, я записую це відео. Дозвольте представити вам дипломний проект на тему «Ультразвуковий пристрій вимірювання відстані». Актуальність даного проекту полягає у його багатозадачності…»

Далі протягом майже 10 хвилин Олексій розповідає про роботу пристрою, якому присвячено його дипломний проект.

За словами Віктора Зозулі, екзаменаційна комісія коледжу заздалегідь отримала пояснювальну записку та креслення дипломного проекту, за день до моменту захисту члени екзаменаційної комісії ознайомились із дипломним проектом, тому могли оцінювати роботу, слухаючи запис виступу студента.

Сам дипломний проект виконано якісно, екзаменаційна комісія оцінила його на «відмінно».

Вітаємо, Олексій! Повертайся додому неушкодженим та з Перемогою!

Фото
© 2024 KNTU