Сьогодні відбулася унікальна лекція від унікального лектора в ЦНТУ

Сьогодні відбулася унікальна лекція від унікального лектора в ЦНТУ. З відкритою лекцією виступив відомий у світі соціолог Александр Ділл, директор проєкту Моніторингу міжнародного рівня соціального капіталу Базельського інституту громад та економіки (Швейцарія). Співпрацю з даним інститутом ЦНТУ розпочало у червні 2022 року. Основна мета: співпраця у реалізації проєкту Моніторингу міжнародного рівня соціального капіталу в Україні. Це партнерський проєкт у рамках Цілей сталого розвитку ООН, який реалізується з 2016 року у світі, а в Україні цей Моніторинг проводиться вперше за участі ЦНТУ та КПІ імені Сікорського. Основна ідея Александра Ділла полягає в тому, що результати проєкту дадуть нове розуміння 17 цілей сталого розвитку та стануть альтернативою традиційним індексам, таким як індекс людського розвитку, оскільки складові Моніторингу враховують нематеріальні блага, такі як клімат, рівень довіри, оподаткування, місцевих інвестицій, гостинності та дружелюбності.

Унікальна лекція була представлена здобувачам економічного факультету та аспірантам. Темою лекції стала актуальна проблематика, яка стосувалась ролі соціального капіталу у вирішення військового конфлікту з РФ.

А результати Моніторингу міжнародного рівня соціального капіталу в Україні будуть сформовані наприкінці жовтня 2022 року. Щира подяка спікеру та керівнику проєкту за досить актуальну тему, яка викликала жваву дискусію серед учасників!

Фото Фото Фото Фото Фото
© 2024 KNTU